Turism

TURISM MONTAN

PORUMBACU DE JOS - CABANA NEGOIU - VÂRFUL NEGOIU

Marcaj: triunghi albastru Durata: 10-11 ore.

Din Porumbacu de Jos (staţia C.F.R. pe linia Sibiu-Braşov) se merge până la Porumbacu de Sus (drum carosabil, 5 km). De aici, poteca în serpentine uşoare urcă piciorul Puha (prin pădure) şi trece peste valea Şerbota. In apropiere de traseu se află cascada Şerbota (20 m) , cea mai frumoasă din Munţii Făgăraş. De la cascadă se urcă muntele Şerbota (serpentine) până la hotelul montan "Negoiu". De aici, traseul porneşte spre sud, trecând peste 9 podeţe, pe sub stâncile Şerbotei (prin pădure) traversează valea Săraţii, cu cascadă (de aici se deschide o privelişte minunată asupra căldării glaciare a Şerbotei). în continuare ne îndreptăm spre est, trecând pe ia Piatra Prînzului şi Acele Cleopatrei. De aici se ajunge la Şaua Negoiu Mic (2300 m), trecând pe versantul sudic al Munţilor Făgăraş. În continuare se urcă pe Vârful Negoiu (2535 m) al doilea ca înălţime din Carpaţii româneşti.

TURISM SPORTIV DE IARNA SI DE VARA

Pescuitul sportiv se practica în pârâul Porumbacel, Porumbacu Mare si in pâraiele adiacente, aceste ape fiind populate natural cu pastrav.

Mountain-bike-ul si Motocros-ul (Enduro) practicat de tot mai multi tineri si la noi în tara pot gasi aici trasee deosebite si spectaculoase (in prezent neamenajate) datorita reliefului colinar din zona medie a vaii Porumbacului si Porumbacelului .

Toate cele aratate atesta vastele posibilitati de care dispune zona studiata în sezonul cald, ceea ce îi confera posibilitatea dezvoltarii activitatilor sportive si agrementale la un nivel ridicat.

 

Atractii turistice ale comunei Porumbacu de Jos

Remiza de pompieri din Colun, Biserica Catolica, Cimitirul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial, diferite obiceiuri traditionale desfasurate de catre cetele de feciori ( la solstitiul de iarna), cele legate de Sarbatoarea Craciunului.

 

Atractii turistice ale zonei:

  • Varful Negoiu - 6-6,5 ore de mers pe jos (cu cabana “Negoiu”);
  • Cariera de marmura;
  • Cascada Serbota de pe poteca ce duce la cabana Negoiu;
  • Oficiul Postal Porumbacu de Jos (vechea cladire a Postei din 1756);
  • Cimitirul Eroilor din Primul Razboi Mondial;
  • Biserica ortodoxa "Nasterea Domnului" Sarata -Remiza de pompieri din Colun, comuna Porumbacu de Jos
  • Berzele din Scorei;
  • Castelul de lut-de pe Valea Zanelor (loc. Porumbacu de Sus)

Informare cetateni